Kakaó Szertartás

December 21-ei Kakaó szertartás

 

 

 

Rövid ismertető erről a szívbéli alkalomról 

 

 

 

A szertartás egy energiakör, amely meghittséget teremt, jelenlétre ösztönöz és lehetőséget kínál  arra, hogy nyitott szívvel figyeljünk önmagunkra és egymásra. Egy átjáró, amikor adhatunk és kaphatunk, egy hely, ahol gyakorolhatjuk az elme felszabadításának művészetét. Amikor hangosan kimondjuk szándékunkat, fókuszált energiát irányítunk egy adott helyre. Kakaómama gyógyító ereje,  a magas frekvenciájú dalok és az együttlét teremti meg számunkra azt a légkört, amiben biztonsággal mozdulhatunk önmagunkért.

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki a ceremóniából figyeljünk, összpontosítsunk, alázattal és tisztelettel forduljunk a növényhez, hogy a kapcsolódás létrejöhessen. Mint minden kapcsolatban, mindkét félnek szüksége van a biztonságos térre, hogy megjelenhessen és őszintén elmondhassa, mire van szüksége. Egy bensőséges beszélgetés alakulhat ki :)

A Maják a kakaót az Istenek gyümölcsének nevezték. A kakaófák évente 40 hüvelyt adnak és mindegyik hüvelyben 25-30 mag található. A folyamat, amely magában foglalja a magok eltávolítását, a napon történő szárítását és egy hétig tartó erjesztését, majd a magvak kifejtését, később pedig a bab pörkölését és őrlését, nagy feladat. 1 kg-hoz 600 babra van szükség. Ha egy fa átlagosan mindössze 1 kg kakaót ad évente, elképzelhetetlenül sok kakaófára van szükség a nyers kakaó, a csokoládé és a többi világméretű igény kielégítésére.

A kakaónak sok nagyszerű tulajdonsága többek között a serkentő, értágító hatás, a szív gyorsabban pumpál, gyorsabban áramlik a vér. Eufória és nyitottság érzését kelti azáltal, hogy fokozza az anandamin és a boldogság molekula, a dopamin termelését. A szerotonin tartalom a kakaóban a legmagasabb koncentrációjú, ami a jókedvünk alapja! Erős, jó közérzetet keltő, szívet nyitó gyógyír, amely a szeretet szellemét hordozza. A Szertartásos Kakaó Varázsital sok összetevős : kakaó, víz vagy növényi tej, fűszerek, méz, cukor, meditáció, zene, tisztítási technikák, hála érzet, tiszta szándékok megfogalmazása javasolt készítése és fogyasztásakor. A Kakaó energiája átmelegíti szívünket-lelkünket és segít, hogy még inkább meghalljuk lelkünk üzeneteit.

A szertartás arról szól, hogy belépjünk egy időn és téren túli helyre, ahol kapcsolatba léphetünk Legfelsőbb Énünkkel, segítő vezetőinkkel és az Istenivel. A növényi gyógyszerek nem pusztán olyan anyagok, amelyeket azért használunk, hogy jól érezzük magunkat; szellemek, saját tudattal, ajándékokkal és gyógyító erővel.  A kakaó feminin energiájú növény. Kakaómama szellemével – egy emelkedett lénnyel – megtiszteltetés találkozni. Mindig kész átadni bölcsességét azoknak, akik keresik, kérik vagy kérdeznek tőle. Ő a mi tanítónk ezen a szertartáson, ezért kérlek alázattal és tisztelettel közelítsünk hozzá.

Sok szeretettel várlak benneteket erre az utazásra!

Rena

 

 

 

 

 

Vissza