Tűzszertartás

2023.  MÁJUS 5.  ♦ TELIHOLD TŰZSZERTARTÁS  ♦  AYNI DESPACHO 

 

 

                                                                                               

 

 

TŰZSZERTARTÁS

A tűzszertartás a sámán tradíciók egyik alapvető rituáléja, amelyet általában telihold vagy újhold táján tartanak minden hónapban, amikor a legvékonyabb a világok közötti fátyol. A tűz tanítónkká válva azonnal tudatni fogja velünk, hogy a szándékunk tiszta-e. Erőteljes átalakító ereje lehetővé teszi, hogy életem leckéit, régi hitrendszereket, mintákat a Nagy Szellemnek átadva, képes legyek mélyen, a lélek szintjén gyógyulni.

A szertartás közelebb visz a Forráshoz, bensőséges kapcsolatot teremt és segít megálmodni egy új világot, amelyet magunknak és a következő generációknak szeretnénk.

 

AYNI

Az Ayni azt a kölcsönösséget jelenti, amikor megfelelő kapcsolatban vagyok az élettel. Az Andokban úgy vélték, ez az alapja egy ember vagy egy közösség jóllétének. Ha nyitott szívvel és tiszta szándékkal rendelkezem, képes vagyok érzékelni az univerzum számomra kedvező válaszait. Ellenkező esetben a valóság azt tükrözheti, hogy úgy érzem, folyamatosan dolgoznom kell azért, hogy boldoguljak és meg kell védenem azt, ami az enyém.

Ayniban lenni azt jelenti, hogy egynek érzed magad az élet legegységesebb áramlásával.

 

DESPACHO

’Haywaricuy’ (spanyolul ’Despacho’) egy ősi andoki szertartás Földanya tiszteletére. Hálát adunk mindazért, amit nyújt számunkra: megköszönjük a szeretetét, a gondoskodását, oltalmát, és az otthont. Arra szolgál, hogy kölcsönösséget és harmóniát gyakoroljunk a körülöttünk lévő világgal; hogy Ayniban legyünk az Univerzum összes szervező elvével.

A felajánlás célja a ciklusok befejezése vagy elkezdése, illetve az egyén vagy közösség egészségének és egyensúlyának a visszaállítása. A szertartás során a sámán különböző dolgokat helyez textilre, hogy aztán batyuba csomagolja őket. A folyamat során minden egyes tárgyra leheletével rögzíti a szándékait, és készít egy gyönyörű mandalát, amelyet később eléget vagy elás.

A javasolt elemek: cukor, kukorica, bab, gabona, levelek és gyógynövények, csokoládé, virágok, tömjén/füstölő, papírpénz, tollak, színes fonal, és bármilyen szimbolikus dolog, amely alkalmas a célra. A szándék a legfontosabb.

Alázatosság, becsületesség, hála érzése a legfontosabbak ennél a szertartásnál is.

 

A szertartáson való részvétel előzetes jelentkezéssel lehetséges csak. Kérlek írj az  info@krauszrenata.hu  emailre további részletekért. Szeretettel várlak!

Vissza