Munay-Ki

„A MUNAY-KI ARRA ÖSZTÖNÖZ, HOGY ÁLMODJ ÉLETRE EGY EGÉSZ ÚJ VILÁGOT.”

— Alberto Villoldo, alapító

 

 

 

 

 

 

Az ősi amerikai próféciák egy nagyszabású átalakulás időszakáról beszélnek és egy új emberi faj megjelenését jövendölik meg a bolygón — a Fényemberét (Homo luminous), aki bölcs és erős, félelem nélkül létezik örök természetében. A Munay-Ki Rítusai átalakítják és magasabb szintre emelik a fénylő energiameződ (LEF). Olyan energiaátvitelekről van szó, amelyek begyógyítják a múlt sérelmeit — a karmikus és genetikai programokat és meggyőződéseket, amelyeket örököltél. Új információkat adnak a DNS-ednek, lehetővé téve ezzel azt, hogy egy új, máshogy öregedő és gyógyuló testet teremts magadnak.

A spirituális beavatásokat évezredek óta gyakorolják a Föld népei. A Munay-Ki rítusai az Andokból, Amazóniából és Peru partvidékeiről származó sámánok beavatási gyakorlatain alapszanak. Dr. Alberto Villoldo volt az, aki ezt a bölcsességet összegyűjtötte az évtizedek során, amikor először orvosi antropológusként, majd beavatott sámánként dolgozott és tanult ezekkel a mestergyógyítókkal. A saját szavait idézve:

„A Munay-Ki rítusokat az őshonos kultúrák (ahonnan származnak) összes nyomától megfosztottam. Erre azért volt szükség, hogy tiszteletben tartsam az őslakók hagyományait, és hogy elkerüljem azt az elképzelést, hogy nyugati ember hagyományos sámánná vagy indiánná válhat. A tanítóm, vagyis a Q’ero nevű inka nép utolsó nagy sámánja, don Manuel Quispe teljes hozzájárulásával ajánlom ezeket a rítusokat. Bármilyen hiányosság vagy tévedés a bemutatásukban kizárólag az én hibám.

Quechua nyelven a ’Munay’ azt jelenti, ’univerzális szeretet’. A ’ki’ az ’energia’ (mint életerő) japán megfelelőjéből származik. Együtt ezek a szavak annyit tesznek, hogy ’a szeretet ereje’. Ahogy a Munay-Ki tíz rítusa kibontakozik, a szívünk felébred, és képesek leszünk egy egész új világot életre álmodni — a világot, amelyet szeretnénk, ha a gyermekeink gyermekei örökölnének."

A beavatási rítusok évezredek óta léteznek a világ különböző hagyományaiban. Ezek energiaátvitelek vagy képességek, amelyek tanítóról tanítványra vagy mentorról mentoráltra szálltak. A tanok szerint, kezdetekben a fénylő lények adományozták ezeket az beavatásokat az embereknek, és csak akkor, amikor eljön az ideje, adható át a beavatás embertől embernek, magok formájában. A Munay-Ki legrégebbi rítusai évezredek óta elérhetők, míg más rítusok néhány száz éve és a legfrissebbek csak évtizedek vagy évek óta. Amint megkapod a rítus magjait, rajtad áll, hogy műveld a bölcsességet és gyümölcsöző fákká érleld őket.

A Látnokok Rítusát Peru északpartvidéki népei (Chimu és Moche kultúrák leszármazottjai), illetve az amazóniai látnokok és nyomkeresők gyakorolták.

A Harmónia Rítus a Q’ero alföldről és az Amazóniaszéli Huachipayre néptől származik. Ezt don Alejandro Cahuanchitól, egy híres gyógyítótól tanultam.

Az Erő Sávjait Juan Victor Nuñez del Prado adta tovább, egy barát és kolléga, akinek az édesapja a Q’ero nemzet egyik felfedezője volt.

A Gyógyítók Rítusa „Hampe áldásként” ismert és a Q’ero felföldi népétől származik.

A Napőrzők Rítusa az andoki Paqos (sámánok) körében Pampamesayok rítusként ismert, utalva ezzel a pampák alföldjeire és völgyeire, valamint az oltárra.

A Bölcsességőrzők Rítusa Altomesayok rítusként ismert az andoki Paqos (sámánok) között, utalva ezzel az Andok magas hegységeire. Don Manuel Quispe a Q’ero nép jelentős Bölcsességőrzője volt.

A Földőrzők Rítusa az andoki Paqos (sámánok) között Kurak Akuyek rítusként ismert, utalva ezzel az idősebbekre, akik „megrágják” a bölcsességet, hogy aztán táplálják vele a fiatalokat.

A Csillagőrzők Rítusa Mosoq Karpay rítusként ismert, amely új rítust jelent quechua nyelven. Ez a rítus felkészíti az embert az eljövendő időre.

A Teremtő Rítus Taitanchis rítusként ismert. A ’Taitanchis’ szó szerint Istent jelent.

Ezen rítusok nem csak beavatási szakaszok, de talán lépések is az emberiség evolúciója felé. Miközben a nemzetek területekért és földekért harcolnak, meg kell találnunk a bölcsességet, amellyel békét teremtünk közöttük. Miközben az űrteleszkópjaink egy hatalmas és végtelen Univerzum képeit mutatják meg nekünk, találnunk kell egy olyan emberi történetet, amely magában foglalja a csillagokat is. És miközben a világ pusztítására való képességünk növekszik, a küldetésünk az, hogy fellépjünk és gondoskodjunk minden teremtményről.

Lényegében a rítusok a gondoskodásról szólnak. Nem elismerések vagy ego-díjak bármilyen teljesítményért, és nem is tesznek senkit különlegessé. Ellenkezőleg, mindenkit egyedülálló módon jelentéktelenné tesznek. Csakis így, a nem-ego pozícióból tudunk igazán szolgálni.

A Földőrzők hétköznapi férfiak és nők, akik nem hétköznapi életet élnek. Rendkívüli kegyelemre és erőre tesznek szert az imák, a bölcsességtanok tanulmányozása és a fegyelem révén. Úgy vélik, hogy az emberek akkor fordulnak a Munay-Ki-hez, amikor készen állnak rá.

Sokatok kapott ilyen hívást a lélektől és vágytok arra, hogy változást hozzatok a világba és az életetekbe. Ha őszinte szándékkal és nyitott szívvel a Földőrzők ösvényére lépsz, hamarosan meglátod, hogy hasonló gondolkodású emberek közé kerültél, akik igyekeznek erkölcsösen és tudatosan élni. És támogatni fognak a fénylő lények, akik sok ezer évvel ezelőtt éltek ezen a bolygón, és akik ma az élet hatalmas mátrixának részei. Az erejüket és látásmódjukat hozzáadják a tieidhez.

A mondák szerint a Földőrzők bölcsessége több mint 100 000 évre tekint vissza. A tanítások rengeteg átalakuláson mentek keresztül, mivel a hegyekben élő népek átvándoroltak a buja füves tájakra vagy átvágtak a szibériai jégen az amerikai kontinens sűrű erdőibe. Manapság egy másik fajta fejlődést tapasztalunk, ahogy ezt az ősi tudásanyagot behozzuk a 21. századba és beillesztjük a modern technológiába.
Örömmel venném a tapasztalataitokat ezekkel a meglátásokkal, illetve az utatok során felmerülő kihívásokkal és sikerekkel kapcsolatban.


Szeretettel, Alberto Villoldo, Ph.

 

 

 

Vissza